Menu

Bronstijdman uit Wassenaar krijgt naam: Kars

In het Archeologiehuis Zuid-Holland werd op 13 oktober jongstleden een reconstructie van één van de mannen uit het Graf van Wassenaar onthuld. Er werd een prijsvraag uitgeschreven voor de naam van deze ‘Bronstijdman’. En we noemen hem…. Kars!

De nieuwe bewoner van het Archeologiehuis zal voortaan als Kars bekend staan. De naam is geïnspireerd op het toponiem van de getijdekreek het Karske (de tegenwoordige Kaswetering) in Wassenaar. Het graf uit de Bronstijd, waarin de man samen met elf andere mannen, vrouwen en kinderen lag, is gevonden in de nabijheid daarvan.

De prijsvraag voor de naamgeving van de Bronstijdman is gewonnen door Peter de Geus van de Archeologische Werkgroep van de Stichting Historisch Centrum Wassenaar.

Uit maar liefst 77 inzendingen heeft de jury deze naam geselecteerd. De winnaar ontvangt een exemplaar van het boek ‘Haaieneiland’ van Rob Ruggenberg. Dit boek heeft de Thea Beckmanprijs 2017 gewonnen.