Menu

Subsidieregeling publieksbereik archeologie 2018

Van 1 januari tot en met 15 maart 2018 kunnen er weer aanvragen voor de Subsidieregeling Publieksbereik Archeologie worden ingediend bij de Provincie Zuid-Holland. Met de subsidieregeling maakt de Provincie Zuid-Holland publieksgerichte archeologische activiteiten mede mogelijk. Zo kunnen inwoners van Zuid-Holland beter, interactiever en vaak op originele wijze kennis maken met het verborgen verleden onder hun voeten. Sinds openstelling van de subsidieregeling in 2016 is al aan 38 projecten subsidie verleend. Maak kennis met een aantal van deze archeologische publieksactiviteiten.

3D reis door de tijd

Maak een reis in de tijd door de bewoningsgeschiedenis van de provincie Zuid-Holland met deze indrukwekkende 3D-animatiefilm gemaakt door Archeo3D. Bekijk hoe onze provincie er uit zag vanaf 5000 voor Chr. tot de ontwikkeling van de steden. De complete video is te zien in het Rijksmuseum van Oudheden.

 

De Romeinse vicus in Alphen aan den Rijn

Alphen heeft een rijk Romeins verleden: help mee met het onderzoek over het Romeinse kampdorp (Vicus) van bijna 2000 jaar geleden. Onderzoek in een legertent echt Romeins aardewerk, sorteer en weeg opgegraven dierenbotten! Tot en met 1 december te beleven in het Atrium van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Meer over Romeinse vicus Alphen aan den Rijn.

 

Time Travel apps Matilo en Ockenburgh

Bekijk via tablet of smartphone de reconstructies van de Romeinse forten Matilo in Leiden en Ockenburgh in Den Haag. Kom meer te weten over de Romeinse inwoners van Zuid-Holland aan het begin van onze jaartelling. Met 360° panoramabeelden voorzien van klikpunten krijgt je meer informatie over het fort, zijn bewoners en de omgeving. Meer over de Time Travel Matilo en Time Travel Ockenburgh.

 

Tentoonstelling Het ontstaan van Holland

De reizende tentoonstelling ‘Het Ontstaan van Holland’ vertelt het verhaal over de eerste eeuwen van Holland. Op verschillende locaties wordt de tentoonstelling aangevuld met het lokale verhaal. Na Vlaardingen en het stadhuis in Den Haag, staat de tentoonstelling nu in het Huis van Hilde in Castricum (Noord-Holland). Begin 2018 is de tentoonstelling te zien in het provinciehuis van Zuid-Holland. Meer over de tentoonstelling.