Menu

Het Ontstaan van Holland in 3D-animatiefilm

Wat weet u over het Ontstaan van Holland, tussen 1000 en 1300? Met de lancering van een korte 3D-animatiefilm wil de Provincie Zuid-Holland de interesse naar deze historie van Holland aanwakkeren.

Om het ontstaan van Holland beter in beeld te brengen, is een korte 3D film gemaakt over het provinciale project Ontstaan van Holland. Deze video geeft in levendige beelden een aantal interessante feiten uit de periode van het Ontstaan van Holland. Zonder deze ingrijpende ontwikkelingen in de periode 1000-1300 zou ons landschap er namelijk anders uitgezien hebben, hadden we wellicht geen Gouden Eeuw gehad en waren maatjesharing en tulpen exotische producten geweest.

Project Ontstaan van Holland

De provincie Zuid-Holland brengt samen met gemeenten, (historische) verenigingen en haar inwoners, het verhaal over het Ontstaan van Holland tot leven! U kunt ook meedoen, door onderzoek te doen, uw kennis te delen of anderen te motiveren.

bezoek de projectwebsite

Publieksbereik en Archeologie

Heeft u een goed idee om het Ontstaan van Holland bij een breed publiek onder de aandacht te brengen? Dan maakt uw project wellicht kans op een financiƫle bijdrage in het kader van de provinciale Subsidieregeling Publieksbereik Archeologie.

Naar de subsidieregeling