Menu

Tentoonstelling archeologische vondsten Wilhelminaplein, Naaldwijk

Van 12 februari tot 16 maart liggen de vondsten van het archeologische onderzoek op/in het Wilhelminaplein in een vitrinekast in de hal van het gemeentehuis Verdilaan in Naaldwijk. De expositie is samengesteld door het Historisch Archief in samenwerking met Cluster Ruimte en Archeologie Delft.

In de tentoonstelling is misschien wel de oudste vondst van het Westland te zien: een Romeinse mijlpaal. De mijlpaal zelf is niet bijzonder oud, maar hij is al in 1490 gevonden door monniken van een klooster die deze ontdekking deden tijdens de werkzaamheden op hun land. Ook het onlangs gevonden paardenhoofd uit de 14e eeuw is te zien in de tentoonstelling. Op de website van het Historisch Archief Westland is er meer informatie te vinden over de vondsten.

Bekijk de website