Menu

Rechtenvrije afbeeldingen Romeinse Limes beschikbaar

In het kader van het project Limes in Beeld van het Erfgoedhuis Zuid-Holland zijn ruim 270 rechtenvrije afbeeldingen van de Romeinse Limes bij elkaar gebracht. Afbeeldingen van archeologische objecten die gevonden zijn op Zuid-Hollandse limeslocaties, maar ook historische opgravingsfoto’s en tekeningen, foto’s van Romeinse re-enactors en van hedendaagse kunstwerken die verwijzen naar het Limesverleden.

De afbeeldingen zijn vrijgegeven met een Creative Commons- licentie. Ze kunnen nu vrij worden gebruikt mits de juiste bronvermelding wordt gebruikt.

Alle afbeeldingen zijn namens de Erfgoedlijn Limes gedoneerd aan Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Wikipedia is een belangrijk medium en voor veel mensen is Wikipedia één van de eerste plaatsen waar ze informatie zoeken. Volgens het Erfgoedhuis Zuid-Holland is het daarom van groot belang dat de bijzondere geschiedenis van de Limes juist daar zichtbaar is. Een selectie van de afbeeldingen zal ter beschikking worden gesteld aan de landelijke Limes-beeldbank. Bekijk hier alle gedoneerde afbeeldingen op Wikipedia Commons.

Het project is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Erfgoedlijn Limes van de provincie Zuid-Holland.

Bekijk de website