Menu

De vernieuwde website met archeologische topvondsten in Zuid-Holland in de lucht

Het Archeologisch Depot voor Bodemvondsten in Zuid-Holland heeft een nieuwe website. In het depot bewaart en beheert de provincie haar archeologische vondsten. Informatie over deze vondsten is op de website terug te vinden.

Zoeken en lenen
In het depot liggen duizenden vondsten, elk met een eigen verhaal. De objecten variëren in ouderdom van 7500 tot 100 jaar oud en bestaan onder meer uit aardewerk, glas, bot, metaal en organisch materiaal, zoals leer en hout. De objecten zijn nu te vinden via deze website.

De vondsten zijn geregistreerd in een uitgebreide database met foto’s en met een omschrijving. Via een gebruiksvriendelijk zoeksysteem op de website kunnen vondsten op naam, soort, periode en vindplaats gevonden worden. Van de meeste vondsten is ook een (uitgebreide) documentatie aanwezig. Het depot kan deze vondsten op verzoek ook uitlenen aan musea en andere culturele instellingen. Dat kan zijn voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook ter ondersteuning van activiteiten die erop gericht zijn een breed publiek kennis te laten maken met archeologie.

De provincie Zuid-Holland is een rijk archeologisch gebied. Archeologie vertelt veel over onze geschiedenis. De provincie helpt samen met anderen het erfgoed te ontdekken, te beschermen en beleefbaar te maken.

Subsidie
Heb jij een leuk idee om kennis over onze archeologie voor een groter publiek beleefbaar te maken, dan kun je hiervoor tot en met 15 maart 2018 subsidie aanvragen bij de Subsidieregeling publieksbereik archeologie.

Prijsvraag
Bij de lancering van de vernieuwde website is ook een prijsvraag uitgeschreven. Wil je meedoen? Klik dan hier voor meer informatie.

Bekijk de website