Menu

Tom Hazenberg ontvangt Cultuurprijs Zuid-Holland

De Cultuurprijs Zuid-Holland gaat naar de Leidse archeoloog Tom Hazenberg, vanwege zijn inzet voor archeologisch erfgoed. De prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat naar iemand die een culturele voortrekkersrol vervult in de provincie Zuid-Holland. Dit jaar is gekozen voor het werkgebied roerend erfgoed; erfgoed dat verplaatsbaar is of was. Hazenberg zet zich momenteel in voor de restauratie van de Romeinse Zwammerdamschepen.

De Romeinse Limes

Tom Hazenberg krijgt de Cultuurprijs Zuid-Holland vanwege zijn inzet om de maatschappelijke impact van archeologisch erfgoed te vergroten. Hij is directeur van Hazenberg Archeologie en initiator van romeinsekust.nl, een weblog over het Romeins onderzoek langs de Nederlandse kust. Tom Hazenberg heeft bijzondere projecten gerealiseerd op het snijvlak van archeologie, publieksbereik en versterking van de sociale cohesie.

Momenteel werkt hij samen met Archeon aan de restauratie van de originele scheepsresten van de Romeinse Zwammerdamschepen, met als doel deze weer terug te geven aan het publiek in het nieuw op te richten Nationaal Romeins Scheepvaart Museum

Bekijk de website