Menu

Het is aftellen tot de Nationale Romeinenweek

Van 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud. Van Friesland tot Limburg, en van Amsterdam tot Ermelo. Dit jaar nemen de Romeinen je mee op reis! Er zijn de hele Romeinenweek evenementen, workshops, fiets- en wandeltochten, kinderactiviteiten en nog veel meer.

Nacht van de Romeinen
De week wordt spetterend geopend tijdens de Nacht van de Romeinen op 28 april in en om Museum Het Valkhof in Nijmegen. Tijdens de Nacht proeven bezoekers van het leven in de Romeinse tijd. Er is cabaret, theater, muziek en er zijn diverse workshops. Radboud Universiteit Nijmegen verzorgt korte lezingen, in de Taverne is Romeins eten en drinken en overal in het museum komt de bezoeker Romeinen tegen, voor een praatje of een goed gesprek. Ook wordt één van de grootste geheimen van de oudheid onthuld… Wat deden de Romeinen eigenlijk ’s nachts? Elders in het land vinden eveneens openingsfestiviteiten plaats.

De Nacht van de Romeinen vindt plaats op zaterdag 28 april in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Aanvang: 19:30 uur. Het evenement is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland.

Meer informatie en het programma volgen binnenkort op www.nachtvanderomeinen.nu

Nieuwe website RomeinenNU
Vorige week lanceerde RomeinenNU de nieuwe website, met daarin geïntegreerd ook de website van de Nationale Romeinenweek. Alle informatie over onze activiteiten vind je nu overzichtelijk bij elkaar, op een plek. Bovendien bevat de nieuwe website een Agenda die niet alleen de activiteiten in de Romeinenweek op een rij zet, maar ook wat er het hele jaar door door het hele land te doen is! Neem gauw een kijkje: www.romeinen.nu

Bekijk de website