Menu

App competitie voor gebruik van archeologische open data

De provincie organiseert in samenwerking met de Open State Foundation een app-competitie om het publieksbereik van archeologische open data van de provincie te vergroten.

De provincie Zuid-Holland is een rijk archeologisch gebied. Archeologie vertelt veel over onze geschiedenis. De provincie Zuid-Holland en Open State Foundation  hebben de handen ineen geslagen en houden hiervoor een app-competitie.

De provincie Zuid-Holland daagt programmeurs, datawetenschappers, archeologen en historici uit om ideeën in te zenden om deze digitale schatkamer te hergebruiken tijdens de Digging for Data app challenge.

Digging for Data
Binnen het programma Transparante en Open Provincie wil de provincie haar data en informatie ontsluiten voor de buitenwereld, in een gelijkwaardige samenwerking met andere partijen. Tijdens de Digging for Data app challenge worden ontwikkelaars uitgedaagd om een uitgewerkt app-idee in te sturen. De app-ideeën moeten het publiek inspireren en een educatieve meerwaarde hebben door gebruikers kennis te laten maken met de unieke archeologische stukken van de provincie Zuid-Holland. Een vakjury zal in juni tijdens een pitch-bijeenkomst het winnende idee selecteren. De winnaar ontvangt van de provincie Zuid-Holland een ontwikkelbudget van €20.000.

Meedoen met Digging for Data?
Digging for Data staat open voor: programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, UX-designers die een affiniteit hebben met archeologie en geschiedenis en voor historici en archeologen die met data nieuwe toepassingen kunnen maken. Uiteraard mogen andere geïnteresseerden ook meedoen indien zij met een andere partij ook daadwerkelijk het ingezonden app-idee kunnen uitvoeren.

Kick-off op 20 april
Tijdens de kick-off meeting op 20 april wordt het startschot voor de inschrijving gegeven. Geïnteresseerden kunnen tot en met 12 juni een aanmelding indienen. Inschrijven kan via www.diggingfordata.nl.