Menu

Lancering LimesJournaal

Donderdagmiddag 26 april vond in museumpark Archeon de lancering plaats van het LimesJournaal, de nieuwsbron van de Romeinse Limes. Het LimesJournaal zal het publiek op de hoogte brengen van nieuwe ontdekkingen, archeologische discussies en alle tentoonstellingen en evenementen.

De eerste editie van het LimesJournaal is al uitgezonden op RomeinseLimes.nl (klik hier om het filmpje te bekijken). De limes is de grens van het Romeinse Rijk. In Nederland ligt deze militaire zone langs de Rijn in de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. Dit Romeinse monument is voorgedragen als UNESCO Werelderfgoed. Het LimesJournaal brengt het nieuws van de limes.

Het LimesJournaal is een initiatief van het Zuid-Hollandse Limes-netwerk, maar richt zich op het hele limes-gebied in de drie Rijn-provincies. Het LimesJournaal zal het publiek op de hoogte brengen van nieuwe ontdekkingen, archeologische discussies en alle tentoonstellingen en evenementen.

Het LimesJournaal zal elke twee weken worden uitgezonden op RomeinseLimes.nl en vervolgens beschikbaar worden gesteld aan andere media. Het journaal wordt gemaakt door Hazenberg Archeologie, Museumpark Archeon, Sera Business Design en Echo tekst en presentatie. De provincie Zuid-Holland ondersteunt de ontwikkeling van dit medium financieel in het kader van haar erfgoedlijnenbeleid.

Bijdragen
De redactie van het LimesJournaal nodigt de onderzoekers en organisatoren uit om nieuws en evenementen aan te dragen via de website Limesjournaal.nl. Zo wordt het LimesJournaal een nieuwsbron die de makers van de limes (onderzoekers en organisatoren) en de limes-fans en toeristen bij elkaar brengt.