Menu

Het ZHAAP-project: 101 bijzondere locaties in beeld

De 101 meest bijzondere plekken in de gemeentes Dordrecht, Vlaardingen en Leidschendam-Voorburg zijn uitgekozen. Het landschap en de mens staan hier vanaf oudsher met elkaar in verbinding en zij hebben soms al een lange geschiedenis samen. ZHAAP heeft de gemarkeerde plekken online voor u in kaart gebracht. Ideaal om inspiratie op te doen voor een (archeologisch) uitje!

Sinds januari 2018 is ZHAAP, Zuid-Hollandse Archeologie en Aardkunde voor het Publiek, van start gegaan. In dit publieksproject zijn archeologie en aardkunde in Zuid-Holland met elkaar in verbinding gesteld. In drie regionale verkiezingen is publiekelijk bepaald welke plekken in de gemeentes Dordrecht, Vlaardingen en Leidschendam-Voorburg de TOP10 van meest bijzondere locaties mochten komen.

Screenshot van het ZHAAP-project