Menu

Limes Journaal: Aflevering 3

Iedere twee weken een portie nieuws over alles rondom de Nederlandse Limes, de grens van het Romeinse Rijk. Van nieuwe ontdekkingen, archeologische discussies en tentoonstellingen tot bijzondere evenementen. In deze derde aflevering zijn beelden te zien van de lichting van een Romeinse Kano in de expeditie ‘Over de Maas’. Daarnaast kom je iets te weten over de mode in het Romeinse Rijk, wordt er een snelle Romeinse snack gemaakt en komt de eeuwige discussie over het castellum van Bodegraven aan bod.

Voor eerdere afleveringen of meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van het Limes Journaal.

Het Limes Journaal is een initiatief van het Zuid-Hollandse Limes-netwerk, maar richt zich ook op de rest van het limes-gebied in de drie Rijnprovincies. Het journaal wordt gemaakt door Hazenberg Archeologie, Museumpark Archeon, Sera Business Design en Echo tekst en presentatie. De provincie Zuid-Holland ondersteunt de ontwikkeling van dit medium financieel in het kader van haar erfgoedlijnenbeleid.