Menu

Het Limes Journaal

Iedere twee weken een portie nieuws over alles rondom de Nederlandse Limes, de grens van het Romeinse Rijk. Van nieuwe ontdekkingen, archeologische discussies en tentoonstellingen tot bijzondere evenementen. In deze aflevering zijn twee opgravingen van een oude Romeinse weg de zien, brengt een internationale schakelklas een bezoek aan de Romeinse Vicus aan de Rijn en fietsen Amsterdamse scholieren de Limes af.

Voor eerdere afleveringen of meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van het Limes Journaal.

Het Limes Journaal is een initiatief van het Zuid-Hollandse Limes-netwerk, maar richt zich ook op de rest van het limes-gebied in de drie Rijnprovincies. Het journaal wordt gemaakt door Hazenberg Archeologie, Museumpark Archeon, Sera Business Design en Echo tekst en presentatie. De provincie Zuid-Holland ondersteunt de ontwikkeling van dit medium financieel in het kader van haar erfgoedlijnenbeleid.