Menu

Sprekers gezocht: leercongres 25 oktober 2019 in Delft

Leer is een archeologisch materiaal dat met uitstek in de natte bodem van Zuid-Holland goed bewaard blijft. We kennen het natuurlijk als materiaal voor schoenen, maar ook (broek)riemen, tassen en messcheden werden van leer gemaakt, al dan niet versierd. Op dit congres komen onder andere archeologen, historici en conservatoren aan het woord over alle aspecten van leer als vondstcategorie en het onderzoek ernaar.

Oude leren schoenresten

Op 25 oktober 2019 organiseertĀ Archeologie Delft hetĀ  tweede leercongres voor de Lage Landen. Het eerste leercongres heeft in 2018 in ’s Hertogenbosch plaatsgevonden, en krijgt nu dus een vervolg in Zuid-Holland, in Delft. Door de natte bodem zijn de Lage Landen een prima vindplaats voor leer, wat door die omstandigheden relatief goed bewaard blijft.

Doe je zelf onderzoek naar leer, of ben je op een andere manier (archeologisch) bezig met leer en leerbewerking? Voor het congres worden nog sprekers en posterpresentaties gezocht. Er zijn plekken voor een lezing van 20 minuten, en posters op A1-formaat. Beide mogen zowel in het Nederlands als in het Engels. Een voorstel kun je, in de vorm van een korte samenvatting, voor 1 mei 2019 sturen naar leercongres@delft.nl. Vergeet niet je naam en contactgevens te vermelden!

Voor meer informatie, zie de facebookpagina van Archeologie Delft.