Menu

Cultureelerfgoed.nl gaat archeologieinnederland.nl vervangen

Op beleefarcheologie.nl informeren we je — naast nieuws, vondsten, en evenementen — over de spelregels van archeologie in Zuid-Holland. Maar archeologie is natuurlijk niet beperkt tot deze provincie: voor heel Nederland was er daarom de website archeologieinnederland.nl, met allerlei praktische informatie voor professionals en vrijwilligers. Deze website zal echter langzaamaan opgaan in een nieuwe website: cultureelerfgoed.nl.

Cultureelerfgoed.nl met lint en schaar

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is verantwoordelijk voor erfgoedgerelateerde zaken in Nederland, waar ook de archeologie onder valt. Om professionals en vrijwilligers goed van dienst te kunnen zijn, heeft de RCE een aantal informatieve websites ontwikkeld. Nu blijkt echter dat het aantal websites het doel van informeren niet ten goede komt: de doelgroep heeft in een onderzoek aangegeven door het grote aantal websites niet meer te weten welk aanbod er allemaal is.

Om dit tegen te gaan, en de goed gewaardeerde inhoud van deze websites te bewaren, heeft de RCE besloten om de informatie van een aantal websites te bundelen en onder te brengen onder een nieuwe website: cultureelerfgoed.nl. Deze website is 8 april 2019 live gegaan, en de inhoud van bepaalde websites over erfgoed zal op termijn overgaan naar dit nieuwe domein.

Naar de website cultureelerfgoed.nl

Het is de bedoeling dat alle informatie op archeologieinnederland.nl over zal gaan naar de nieuwe website, waaronder nieuwsberichten, agenda-items en informatie over wet- en regelgeving. Veel inhoud is al over en te vinden op cultureelerfgoed.nl/domeinen/archeologie. Hier zijn ook koppelingen met andere erfgoeddomeinen mogelijk, zodat de informatievoorziening gestroomlijnder en overzichtelijker wordt.

Voor meer informatie, zie dit bericht: archeologieinnederland.nl/nieuws/de-website-archeologieinnederlandnl-gaat-veranderen