Menu

Subsidieregeling archeologieparticipatie 2019–2020

Archeologie is een boeiende bezigheid voor in je vrije tijd. Naast professionele archeologen kent het vakgebied in Nederland dan ook veel enthousiaste vrijwilligers: van meewerken aan opgravingsprojecten tot het opzetten van kunstprojecten met archeologisch erfgoed als basis, archeologie in Nederland kan eigenlijk niet zonder vrijwilligers. Daarom is er voor organisaties met vrijwilligers in de archeologie de subsidieregeling Archeologieparticipatie, van het Fonds voor cultuurparticipatie. Deze regeling is nu voor de periode 2019-2020 geopend.

De subsidieregeling Archeologieparticipatie 2019-2020, opgezet door het Fonds voor Cultuurparticipatie, is bedoeld voor projecten om meer mensen met archeologie aan de slag laten gaan in hun vrije tijd. Dat kan als vrijwilliger bij een archeologisch project, maar bijvoorbeeld ook als deelnemer aan (archeologie-gerelateerde) evenementen, of met creatieve uitingen die archeologie als inspiratie of bronmateriaal gebruiken.

De subsidieregeling is open voor alle in Nederland gevestigde stichtingen/verenigingen, die zich (direct of indirect) inzetten voor archeologie. Wil je een aanvraag indienen voor jouw project of organisatie? Dat kan van 8 juli 2019 t/m 18 december 2020, of tot het volledige budget is bereikt. Meer informatie, zoals bedragen, voorwaarden en voorbeelden vind je op deze pagina.