Menu

Grote Archeologieprijs 2019 open voor inzendingen

De Stichting Archeologie en Publiek (SAP) heeft de inzending voor de Grote Archeologieprijs 2019 opengesteld. Deze prijs wordt uitgereikt aan een project dat mensen inspireert met archeologie. Als onderdeel van de Maand van de Geschiedenis zal deze prijs eind oktober worden uitgereikt. voor 2019 geldt het thema “materieel & immaterieel erfgoed.”

Archeologische objecten zijn vaak te koppelen aan het heden en kunnen mensen inspireren, net zoals verhalen over het verleden. Daarom zijn immaterieel en materieel erfgoed eigenlijk niet los van elkaar te denken. We kunnen de steeds veranderende cultuur die we hebben prachtig in kaart brengen met archeologische vondsten, maar dan moeten we die vondsten wel betekenis geven. dat kan door middel van verhalen, maar ze kunnen ook deel uitmaken vanĀ  levend erfgoed.

Projecten die er goed in slagen de verhalen rondom het verleden over te brengen, vooral op het gebied van archeologie, maken kans op de Grote Archeologieprijs. Heb je of ken je zo’n project, en wil je dat het kans maakt? Vanaf juli 2019 kunnen projecten worden ingediend via deze website. Het belangrijkste criterium is dat het project laat zien hoe dynamisch erfgoed is en dat het verbindingen maakt tussen materieel en immaterieel erfgoed. Ieder ingediend project komt op de website te staan.

Meer informatie en indienen? www.grotearcheologieprijs.nl