Menu

Nieuwe website over Romeins Nederland

Vanaf 1 augustus 2019 is er een nieuwe website over Romeins Nederland: www.romeinen.nl. Deze nieuwe website is het toegangspunt voor al het nieuws en informatie over Romeins Nederland. Als gezamenlijk initiatief van Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU hun vervangt romeinen.nl vanaf 1 augustus dan ook romeinselimes.nl en romeinen.nu.

Romeinen.nl afbeelding

Via Romeinen.nl blijf je op de hoogte van wat er gebeurt in Romeins Nederland. Zo vermeldt de agenda evenementen en leuke uitjes die te maken hebben met de Romeinen in Nederland. Ook is er steeds actueel nieuws, zoals belangrijke vondsten, media-uitingen en gebeurtenissen. En natuurlijk is er veel aandacht voor de jaarlijks terugkerende Romeinenweek en de Romeinendag.

Naast een agenda en actualiteiten vindt je ook de nodige achtergrondinformatie over Romeins Nederland op Romeinen.nl. Met allerlei interessante artikelen en aansprekende themadossiers kun je de diepte in. Ben je leerling of werk je in het onderwijs? Dan is er een speciale sectie met speciale info over de Romeinen met bijpassend lesmateriaal. En tot slot is Romeinen.nl dé plek voor al het nieuws over de limes, zoals de nominatie tot UNESCO-werelderfgoed, de achtergrond van de limes in Europa en het LimesJournaal.

Romeinen.nl is een samenwerking van Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU. De informatie die eerst op hun losse websites te vinden was, is nu hier gebundeld. Dankzij een professionele redactie van verschillende instellingen zal deze site worden bijgehouden en steeds up-to-date zijn. Nieuwsgierig? Kijk snel op Romeinen.nl.