Menu

Congres archeologisch leer Dordrecht

Op donderdag 25 en vrijdag 26 juni vindt in Dordrecht een congres over leer plaats. Dit in navolging van eerdere leercongressen in Den Bosch (2018) en Delft (2019). Het congres sluit aan bij de tentoonstelling ‘Leven van Leer’ die van 5 april t/m 23 augustus in het Dordrechts Museum is te zien.

Leercongres Dordrecht 2020

Archeologisch leer blijft in de natte bodem vaak zeer goed bewaard en vormt vooral in historische binnensteden een rijke vondstcategorie. Schoenen, messcheden, riemen en tassen geven ons een goede inkijk in het dagelijks leven in het verleden.
De vele Dordtse leervondsten zijn goed bekend en ze spelen bijvoorbeeld een prominente rol in de publicatie ‘Stepping through Times’ van leerdeskundige Olaf Goubitz. Veel van de Dordtse leervondsten zijn van 5 april t/m 23 augustus 2020 te bewonderen in de speciale tentoonstelling ‘Leven van Leer’ in het Dordrechts Museum. Het jaarlijkse leercongres op 25 en 26 juni biedt een platform voor onderzoekers om hun resultaten te presenteren en in contact te komen met binnen- en buitenlandse onderzoekers en geïnteresseerden.

Oproep: lezing of poster leercongres

De organisatie van het leercongres is nog op zoek naar archeologen, zoölogen, conservatoren en historici die hun onderzoek naar archeologisch leer willen presenteren door middel van een lezing of posterpresentatie. Er is ruimte voor presentaties van maximaal 30 minuten en A1 formaat posters. Zowel Nederlandse als Engelse bijdragen zijn welkom. Voor meer informatie neem je contact op met monarch@dordrecht.nl  o.v.v. Leercongres.