Menu

Ontrafel de dagboeken van Reuvens

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft het dagboek van Caspar Reuvens, ’s werelds eerste hoogleraar archeologie en oprichter van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, vrijgegeven. Zij vraagt het brede publiek om mee te helpen de opgravingsverslagen van de Romeinse stad Forum Hadriani te ontrafelen. In 1827 deed Reuvens uitvoerig onderzoek naar én verslag van de opgravingen in het huidige Voorburg. Helaas kreeg hij nooit gelegenheid zijn dagboeken te publiceren…

Via de online crowdsourcingwebsite velehanden.nl zijn de handgeschreven dagboeken van Reuvens te vinden. Geïnteresseerden kunnen enkele pagina’s daarvan online laten ‘vertalen’ naar getypte en gemakkelijk leesbare tekst. Op deze manier wordt de inhoud van de dagboeken goed toegankelijk voor de wetenschap en het brede publiek. Later dit jaar komen de dagboeken centraal te staan in een door Zuid-Holland reizende tentoonstelling over Reuvens en zijn opgravingen.