Menu

Romeinenweek gaat digitaal

Van 25 april t/m 3 mei 2020 vindt voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Het thema van de Online Romeinenweek is archeologie. Onder onze voeten liggen de resten van een wereldrijk. Wapens, tempels, aardewerk en zelfs hele schepen: de Nederlands bodem is een schatkamer. Al die voorwerpen vertellen het verhaal van de Lage Landen in de Romeinse tijd. Ontdek er van alles over, gewoon vanachter je eigen computer thuis!

Van online tentoonstellingen tot het zelf uitproberen van Romeinse recepten: er valt van alles te ontdekken tijdens de Online Romeinenweek! Ga zelf aan de slag met knutseltutorials, stel vragen aan een Romeinse soldaat via Skype, zoek mee naar een verdwenen Romeinse stad of leer bijvoorbeeld meer over het lopende onderzoek naar de Romeinse Villa Voerendaal. Ontdek nieuwe informatie over spectaculaire vondsten, archeologische topstukken en ga achter de schermen bij een museum!

Volg de Romeinenweek op Twitter (@RomeinenNU), Facebook (www.facebook.nl/RomeinenNU) en Instagram (www.instagram.com/romeinennu).

Elk jaar verschijnt het Romeinenweek Magazine als bijlage bij het Historisch Nieuwsblad.
Bekijk hier de vierde editie van het magazine online!