Menu

Zoektocht naar Romeinse stad op Goeree

‘Zoek mee naar de Oude Wereld’, zo heet het nieuwe citizen science-project op Goeree Overflakkee. Samen met het publiek gaan archeologen op zoek naar deze verdwenen Romeinse stad voor de kust van het Zuid-Hollands eiland.

Dat er aan het begin van onze jaartelling Romeinen leefden op Goeree-Overflakkee is bekend. Archeologisch onderzoek toonde dit meermalen aan. Toch is de mythische Romeinse stad, die in historische bronnen wordt aangeduid als ‘de Oude Wereld’ nooit gevonden. Daar moet nu verandering in komen. Archeoloog Tom Hazenberg en erfgoedadviseur Jan Breimer starten in samenwerking met de historische vereniging De Motte en met financiĆ«le ondersteuning van de gemeente Goeree-Overflakkee en het Fonds Cultuurparticipatie een bijzonder project waarbij het publiek de kans krijgt om mee te zoeken. Vanaf morgen hoort u er alles over via de podcast-uitzendingen op www.Romeinsekust.nl