Menu

Onderzoek locatie muntschat Goeree (1)

In de archeologische Kroniek van 2018 presenteerde Arco Hoekman, detector hobbyist, de muntschat die hij aantrof op een akker in Dirksland. Vorige week stuitten archeologen ter plaatse op nog veel meer archeologie. Bij het onderzoek zijn onder andere de resten van muren uit de zestiende en zeventiende eeuw, botresten, scherven en metaal aangetroffen.

Het archeologisch onderzoek vindt plaats onder leiding van Vestigia Archeologie & Cultuurhistorie in opdracht van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee. Er zijn ook leden van historische vereniging De Motte bij betrokken, evenals Arco Hoekman. Aanleiding is de aanleg van een nieuwe weg naast de N215 ten noorden van Dirksland. De muurresten zijn vermoedelijk uit de zestiende of zeventiende eeuw. Uit oud kaartmateriaal blijkt dat er een gebouw op de betreffende locatie heeft gestaan. Lees meer…

Erfgoedhuis Zuid-Holland publiceerde in de Archeologische Kroniek 2018 een artikel over de grote muntschat die in 2018 door detectorhobbyist Arco Hoekman werd gedaan op een akker in Dirksland.

Bekijk ook onze archeovlog metaaldetectie en de muntschat van Goeree-Overflakkee.