Menu

Provinciale subsidie voor publieksbereik archeologie in 2020

Heeft u een leuk idee waarbij archeologie onder de aandacht van de inwoners in Zuid-Holland wordt gebracht? Dan kan van 15 mei 2020 tot en met 15 augustus 2020 bij de provincie Zuid-Holland subsidie worden aangevraagd binnen de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. In 2020 is in totaal € 250.000 te verstrekken. De regeling richt zich op het ondersteunen van publieksgerichte archeologische activiteiten. Nieuw dit jaar is dat ook publieksprojecten over de archeologie van de Tweede Wereldoorlog kans maken op subsidie.

De subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland werd in 2016 in het leven geroepen. Met de subsidieregeling worden voor het vijfde jaar op rij projecten mogelijk gemaakt die het publiek op interactieve en originele wijze kennis laten maken met het archeologisch erfgoed in de provincie Zuid-Holland.

Wijzigingen
De subsidieregeling heeft ten opzichte van voorgaande jaren enkele wijzigingen ondergaan. Zo wordt meer nadruk gelegd op de actieve deelname van het publiek aan de projecten. Ook is de uitvoeringstermijn van projecten verlengd naar twee jaar om voltooiing van de projecten te vergemakkelijken. Bovendien is het onderwerp Tweede Wereldoorlog archeologie toegevoegd als thema waaraan aanvragen kunnen voldoen.

Voorbeeldprojecten
Sinds 2016 zijn zo’n 80 publieksprojecten tot stand gekomen met behulp van de subsidieregeling. Geslaagde voorbeelden zijn bijvoorbeeld de archeologische pop-up tentoonstelling in de etalages van de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn en de realisatie van de kinderfilm HIT & het spook in het kasteel over archeologie in Schiedam. Voor meer voorbeelden, zie hier.

Aanvragen
Aanvragen kunnen van 15 mei 2020 tot en met 15 augustus 2020 worden ingediend. Alle binnen de aanvraagtermijn ingediende subsidieaanvragen worden gerangschikt en beoordeeld. Voor meer informatie over de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie, de voorwaarden en de benodigde aanvraagformulieren, kunt u terecht op de website van de Provincie Zuid-Holland. U kunt ook een e-mail met uw vragen sturen aan het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland: zuidholland@pzh.nl of u kunt telefonisch contact opnemen: 070-441 6622.

De provincie Zuid-Holland is een rijk archeologisch gebied. Archeologie vertelt veel over onze geschiedenis en leert je kennismaken met de eeuwenoude wereld onder je voeten. Samen met anderen helpt de provincie Zuid-Holland graag dit erfgoed te beschermen om het zo toegankelijk te maken voor iedereen.