Menu

Tentoonstelling Romeinen langs de Rijn

Romeinen langs de Rijn, dat is de titel van de familietentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden. In de tentoonstelling worden verschillende aspecten getoond van het leven langs de Romeinse Limes, de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Tweeduizend jaar geleden liep deze grens door onze huidige provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

Kinderspeelgoed Romeinse tijd, Valkenburg. Foto: Rijksmuseum van Oudheden

De Oude Rijn vormde aan het begin van onze jaartelling de grens van het machtige Romeinse rijk. De familietentoonstelling Romeinen langs de Rijn laat jong en oud kennismaken met het leven langs deze grensrivier. Aan de hand van talloze objecten wordt een beeld geschetst van het alledaagse leven van de soldaten, hun gezinnen en hun bedienden. Maar ook het leven in de nabijgelegen dorpjes komt aan bod. Handelaren en plaatselijke ambachtslieden deden graag zaken met het Romeinse leger

Paragraaf met witte achtergrond

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Sed posuere consectetur est at lobortis. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.

 

Share