Menu

Bekijk de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn nu online

Spectaculair wapentuig, een fragment van keizer Caligula’s wijnvat, een houten speelgoedzwaardje en aardewerk waar de bijnamen van de eigenaar zijn ingekrast. In de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn wordt een breed beeld geschetst van het leven in de forten langs de Romeinse limes in Nederland. Vanwege de coronamaatregelen is de tentoonstelling niet meer te bezoeken, maar het Rijksmuseum van Oudheden bedacht een creatieve oplossing.

Conservator Jasper de Bruin neemt je mee voor een korte online rondleiding over de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn. In een kwartier tijd vertelt hij over het leven van alledag langs de Rijn, de rivier die tweeduizend jaar geleden in Nederland de noordgrens vormde van het Romeinse Rijk. Je hoort verhalen over soldaten en families, bouw- en kookkunsten, spellen en vermaak, verbroedering en ruzies. En je ziet natuurlijk de archeologische objecten uit de tentoonstelling die Jaspers verhalen illustreren.

Romeinen langs de Rijn zou oorspronkelijk tot en met 28 februari 2021 te zien zijn in het Rijksmuseum van Oudheden. Vanwege de tijdelijke sluiting van het museum in verband met corona, is de tentoonstelling echter sinds 15 december 2020 niet meer te bezoeken. Met deze rondleiding gunt het RMO je alsnog een blik in de tentoonstellingszalen.

Je vindt de online rondleiding op de website van het Rijksmuseum van Oudheden.