Menu

Fotowedstrijd Rijksmuseum van Oudheden

Wat is er leuker dan met mooi weer uit te waaien én te speuren op de stranden van onze Noordzee? Het Rijksmuseum van Oudheden daagt iedereen uit om in de meivakantie op zoek te gaan naar bijzondere strandvondsten en mee te doen aan de fotowedstrijd bij de nieuwe familie-tentoonstelling ‘Doggerland’.

‘Doggerland’ te zien zodra het museum weer open is

De expositie ‘Doggerland’ is een tijdreis van een miljoen jaar, over de verdwenen prehistorische wereld in de Noordzee. Wie de tentoonstelling ‘Doggerland’ wil zien, moet nog even geduld hebben – die is te bezoeken zodra het museum weer open mag. Wel kun je zelf alvast op pad. Tegenwoordig zijn er nog altijd sporen van Doggerland terug te vinden op de zeebodem en op het strand, zoals vuurstenen werktuigen en fossielen.

 

Fotowedstrijd tijdens de meivakantie

Foto’s van de mooiste of raarste Doggerland-strandvondsten maken kans op leuke prijzen. Meedoen kan van 24 april tot en met 16 mei 2021, door foto’s (JPG) te mailen naar win@rmo.nl onder vermelding van ‘Fotowedstrijd’. Tips, spelregels en actievoorwaarden zijn te vinden op de website van het RMO.

Er zijn prijzen voor foto’s van de mooiste en raarste strandvondsten, voor kinderen en volwassenen. De hoofdprijs is een privé-rondleiding door de Doggerland-tentoonstelling voor maximaal 4 personen, en het tentoonstellingsboek ‘Doggerland’. De overige winnaars krijgen een Doggerlandknuffel uit de museumshop én mogen kiezen tussen het tentoonstellingsboek of het kinderboek ‘Onder de golven’, dat Linda Dielemans speciaal voor de tentoonstelling heeft geschreven.

Naast wedstrijdprijzen valt er ook een ereplekje te verdienen op socials van het museum, door foto’s van Doggerland-vondsten te delen op Facebook, Twitter of Instagram met @RijksmuseumvanOudheden of de #Doggerlandvondst. De leukste en gekste worden door het museum gedeeld.

 

Bron: Persbericht RMO