Menu

Tentoonstelling ‘Leven langs de Limes’

“Leven langs de Limes – Zwammerdam”: Spectaculaire Romeinse vondsten Zuid-Holland nu samen te zien

TENTOONSTELLING ‘LEVEN LANGS DE LIMES’

Spectaculaire vondsten

Een Romeinse boomstamkano, één van de wereldberoemde ‘Zwammerdamschepen’, keert na lange tijd terug naar Zuid-Holland. Maar ook twee helften van een Romeinse duiker die in 2009 werden opgegraven in Bernisse en een Romeinse mijlpaal, gevonden in 2005 bij Rijswijk. Deze spectaculaire vondsten zijn vanaf woensdag 6 juli voor het eerst samen te zien bij een indrukwekkende overzichtstentoonstelling over het “Leven langs de Limes – Zwammerdam”. Genoeg reden dus voor een bezoek aan het Archeologiehuis Zuid-Holland, bij Archeon in Alphen aan den Rijn.

Naast de presentatie van enkele topstukken, biedt de tentoonstelling inzicht in het onderzoek naar het Zwammerdamse castellum en de Zwammerdam-schepen. Vondsten die van grote betekenis waren voor zowel nationaal als internationaal onderzoek naar de Romeinse Limes.

Meer informatie

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt met financiële steun van de erfgoedlijn Limes van de provincie Zuid-Holland en georganiseerd door een samenwerkingsverband bestaande uit de Stichting Museumpark Archeon, de AWN-afdeling Rijnstreek en het Erfgoedhuis Zuid-Holland.

De tentoonstelling loopt tot 30 april 2017. Zie voor meer informatie www.archeologiehuiszuidholland.nl of volg het Archeologiehuis op Facebook.

 

Share

Tentoonstelling ‘Leven langs de Limes’