Menu

Archeologiedepot Gorinchem geopend tijdens Nationale Archeologiedagen

  • 13 okt 2017 t/m 15 okt 2017
  • 14:00
  • Gemeentelijk depot voor archeologie, Arkelsedijk 24, 4206 AC Gorinchem

Pak de unieke kans en breng een bezoek aan het gemeentelijk archeologiedepot van Gorinchem! Normaal gesproken zijn het depot en de werkruimte alleen te bezoeken op afspraak. Maar tijdens de Nationale Archeologiedagen is het depot drie middagen opengesteld voor publiek.

Op zaterdag- en zondagmiddag 14 en 15 oktober kunt u ook uw vondst laten beoordelen tijdens het zogenaamde vondstenspreekuur. Dus schroom niet en breng uw vondst mee!

Kinderen kunnen zelf naar vondsten speuren met behulp van een metaaldetector.

In januari 2017 is het archeologiedepot van de gemeente Gorinchem naar een nieuwe locatie verhuisd. In dit depot worden vondsten, die tijdens archeologisch onderzoek binnen de gemeentegrenzen worden aangetroffen, beheerd. Het depot bevat ondertussen een grote collectie vondsten variërend van middeleeuws aardewerk tot wapentuig uit de Tweede Wereldoorlog. Ook alle documentatie van opgravingen, zoals tekeningen en fotomateriaal, wordt in het depot bewaard.

Nationale Archeologiedagen

Deze activiteit  is onderdeel van de Nationale Archeologiedagen. Er is in Zuid-Holland van alles te beleven in het weekend van 14 en 15 oktober. Hier vind je alle informatie over wat er te doen is.

Share

Archeologiedepot Gorinchem geopend tijdens Nationale Archeologiedagen