Menu

Archeologiefestival bij het Archeologiehuis Zuid-Holland

Wil je weten wat de leden van de AWN doen? Ben je benieuwd naar de man uit het Bronstijdgraf? Of wil je een selfie maken in de Bronstijd? Kom langs!

Archeologiefestival

De leden van de AWN, vereniging van vrijwilligers in de archeologie, laten zien wat zij allemaal doen in het Archeologiehuis. Van vondsten wassen en restaureren tot in de boeken duiken wat het zou kunnen zijn.

De vaste opstelling van het Archeologiehuis is vernieuwd, er zijn nieuwe vondsten in de vitrines gekomen en er is een nieuwe wisseltentoonstelling. Maar er is ook een nieuwe bewoner! Voortaan kun je in het Archeologiehuis ‘persoonlijk’ kennismaken met één van de mensen uit het Bronstijdgraf van Wassenaar. Zijn gezicht is met forensische technieken gereconstrueerd op basis van zijn schedel.

Je kunt je tijdens de Nationale Archeologiedagen ook aankleden als Bronstijdmens – en natuurlijk een selfie maken. En doe mee aan de prijsvraag: Weet jij een mooie naam voor de nieuwe bewoner van het Archeologiehuis?

Buiten, voor het Archeologiehuis, kun je zelfs meedoen aan een heuse opgraving!

Nationale Archeologiedagen

Deze activiteit  is onderdeel van de Nationale Archeologiedagen. Er is in Zuid-Holland van alles te beleven in het weekend van 14 en 15 oktober. Hier vind je alle informatie over wat er te doen is.

Share

Archeologiefestival bij het Archeologiehuis Zuid-Holland