Menu

Archeologisch spreekuur Museum Vlaardingen

  • 29 april 2017
  • Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, Vlaardingen

Elke laatste zaterdag van de maand vindt er in Museum Vlaardingen een archeologisch spreekuur plaats.

Archeologisch spreekuur

In het Erfgoedlab van het museum wordt sinds oktober een nieuwe activiteit georganiseerd. De archeologische werkgroep Helinium en archeologen van de gemeente houden daar eens in de maand een spreekuur. Dit spreekuur vindt plaats op de laatste zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.

Archeologen en vrijwilligers laten de bezoekers kennis maken met hun verschillende werkzaamheden. Een kijkje in de keuken als het ware. Vondsten uitwerken en beschrijven, het in elkaar puzzelen van voorwerpen of het uitzoeken van grondmonsters zijn nog maar een klein deel van de activiteiten die voor het oog van het publiek plaats vinden. En natuurlijk mag iedereen een handje helpen.

Maar waar we nog meer op hopen, is de inbreng van de Vlaardingers, die gevraagd worden om hun eigen ‘schatten’ te laten zien. Vondsten uit een ver verleden, erfstukken die zij graag gedateerd zouden zien en ga zo maar door. Ook belangstellenden die meer willen weten over archeologische onderzoeken in hun eigen buurt, vroeger of nu,  kunnen met hun vragen terecht.

Het spreekuur is gratis toegankelijk. Zie voor meer informatie:

http://www.museumvlaardingen.nl

Share