Menu

Beleef de Limes Zomer in Matilo: hoe groot is een Romeinse barak?

  • 05 aug 2017 t/m 06 aug 2017
  • Archeologisch park Matilo, besjeslaan, 2314 AZ Leiden

Op 5 en 6 augustus wordt het grondvlak van een soldatenbarak uitgezet onder leiding van Eric Dullaart, archeoloog bij de Universiteit Leiden. Met Jaap Hogendoorn proberen studenten, scouts en vrijwilligers dit om te zetten in een driedimensionale verbeelding. De contouren van de barak verrijzen in een houten staketsel. Er is hulp van een Romeinse landmeter met een groma (een Romeins meetapparaat). En natuurlijk zijn er Romeinse soldaten bij.

Intussen zijn er lezingen en discussies over de indeling, opbouw en gebruik van een Romeinse soldatenbarak. Van andere forten ,zoals dat in Valkenburg Z.H, is bekend dat het gaat over een ander formaat, materiaal en indeling. Maar hoeveel legionairs leefden, kookten, aten en sliepen er in een wooneenheid?

Bij de Stadswijngaard van Matilo kun je proeven hoe de wijn smaakt die in Matilo wordt verbouwd. Er is een stand met informatie en boeken. Handboogvereniging Sagittatus geeft demonstraties handboogschieten. Claudia Thunnissen houdt een rondleiding in Park Matilo.

Kijk voor meer informatie opĀ limeszomer.nl.

Share

Beleef de Limes Zomer in Matilo: hoe groot is een Romeinse barak?