Menu

Beleefroutes Alphen aan den Rijn

Wandel je mee door de onzichtbare geschiedenis van Alphen aan den Rijn? Langs Romeinen, middeleeuwse veldslagen, prachtige buitenplaatsen en de eerste zelfstandige Coca-Colafabriek? Tijdens deze beleefroute is de telefoon je gids. Download de gratis Beleefroute-app en de wandeling ‘De Heerlijkheid van Alfen’ (voor iedereen van 7-107) of ‘Tijdreis door Alfen’ (speciaal voor kinderen, met quiz!) en ontdek de archeologie en geschiedenis van Alphen aan den Rijn.

De Heerlijkheid van Alfen

Tijdens de beleefroute De Heerlijkheid van Alfen maak je kennis met de onzichtbare geschiedenis van Alphen aan den Rijn, met Romeinen, ridders en prachtige buitenplaatsen. Wij volgen daarbij de Oude Rijnoevers, al eeuwenlang aantrekkelijke woonplekken, kriskras door de geschiedenis. Let op: dit is een lijnwandeling, je eindigt in Park Rijnstroom.

Je vindt de beleefroute De Heerlijkheid van Alfen hier.

 

Tijdreis door Alfen

Ga je mee op de beleefroute Tijdreis door Alphen? Of Alfen, want vroeger namen ze het niet zo nauw met de spelling. De reis duurt bijna 2000 jaar! We nemen een kijkje bij de Romeinen, in de Middeleeuwen en in de Gouden Eeuw. Zijn jullie goede tijdreizigers? Daar komen jullie vandaag achter! Doe onderweg de opdrachten en beantwoord alle vragen om zoveel mogelijk punten te verdienen. Een leerzame route door Alphen. Speciaal voor kinderen, basisschoolklassen en anderen die jong van geest zijn.

Je vindt de beleefroute Tijdrijs door Alfen hier.

www.PRAE.biz

De Beleefroutes zijn gerealiseerd dankzij financiƫle steun van de Provincie Zuid-Holland, subsidie Publieksbereik Archeologie en de gemeente Alphen aan den Rijn.

 

Share

Beleefroutes Alphen aan den Rijn