Menu

Help mee bij onderzoek ‘Romeinse vicus aan de Rijn’

De onderzoekstent van het archeologisch onderzoeksproject ‘Romeinse vicus aan de Rijn’ keert terug in het Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Anderhalve week lang kun je opnieuw meehelpen met het onderzoek naar twee Romeinse kampdorpen uit Alphen aan den Rijn: Alphen centrum en Zwammerdam.

Het onderzoek naar de Romeinse vicus is 2 jaar geleden begonnen. Misschien heb je de Pop-Up ArcheoHotspot met de onderzoekstent al eerder zien staan. Nu keert de tent terug in het Gemeentehuis, boven op een van de vindplaatsen van de Romeinse vicus.

Help mee!
Romeins aardewerk en bouwmateriaal van bijna 2000 jaar oud komen op tafel. Op sommige dagen ook dierlijk botmateriaal. Allemaal onder je voeten gevonden! Wil je de vondsten mee helpen onderzoeken, wegen en sorteren?

 
  • Van woensdag 21 tot en met vrijdag 30 november 2018 van 10.30 tot 16:00 (niet in het weekend)
  • Voor alle leeftijden
  • Gratis te bezoeken
  • Het Atrium is helaas minder goed toegankelijk voor invalide

 

Het archeologisch onderzoeksproject Romeinse vicus aan de Rijn wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Alphen aan den Rijn en het Prins Bernhard Cultuurfonds. In 2019 strijkt de Romeinse vicustent neer in Leiden.

Help mee bij onderzoek ‘Romeinse vicus aan de Rijn’