Menu

Help mee bij opgravingen Zanderij Katwijk

Weet jij hoeveel mensen er woonden in het gebied van de Zanderij in Katwijk in de jaren 500-900 na Chr.? Dankzij archeologisch onderzoek weten we dat er minimaal 40 erven zijn geweest met evenveel boerderijen. Nu is de Zanderij bijna volgebouwd, maar er is nog een open plek. Daarvan weten we dat daar ook nog de resten van zo’n boerderij in de grond moeten zitten. AWN, de landelijke vereniging voor Archeologie gaat deze resten opgraven. En daar mag jij ook bij helpen. Stap 1500 jaar terug in de tijd en ga mee op zoek naar de vroege bewoners van Katwijk.

Meedoen?
Iedereen (jong en oud) met interesse in archeologie mag zich aanmelden om mee te graven. Het is niet erg als je hier geen ervaring mee hebt, er zijn genoeg begeleiders van AWN om te helpen. Je hoeft ook niets mee te nemen, alle spullen die je nodig hebt, liggen klaar. Er moet veel gebeuren bij zo’n opgraving, zoals:
– sporen blootleggen
– het zorgvuldig inmeten van grondsporen en die fotograferen
– vondsten wassen, drogen en zorgvuldig registreren
– het schaven van het opgravingsvlak

Wanneer?
De publieke opgraving begint op maandag 24 september en duurt tot vrijdag 19 oktober. Kijk hieronder voor alle beschikbare data. Je kunt kiezen of je een ochtend (10.00 – 12.30), een middag (13.00 – 16.00), of een hele dag (10.00 – 16.00) mee wilt doen. Er wordt voor drinken gezorgd, je hoeft alleen maar een eigen lunch mee te nemen.

Aanmelden? Kijk hier voor meer informatie.

 

Help mee bij opgravingen Zanderij Katwijk