Menu

Het jaar 117; sporen van Trajanus en Hadrianus in de Lage Landen

Dinsdag 13 maart vertelt archeoloog en publicist Tom Buijtendorp in een audiovisuele presentatie meer over rol van Romeinse keizers voor de regio rondom Den Haag en Leidschendam-Voorburg. De presentatie sluit aan op zijn pas verschenen boek ‘Het jaar 117. Sporen van Trajanus en Hadrianus in de Lage Landen’, wat daar ook te koop zal zijn.

Reconstructie Forum Hadriani
Reconstructie Forum Hadriani

Tom Buijtendorp beschrijft hoe Trajanus in de Lage landen keizer werd en daar de eerste maanden belangrijke besluiten nam, en hoe zijn opvolger daar zijn nieuwe consolidatiestrategie begon, met als mijlpaal de door hem gestichte stad Forum Hadriani bij De Haag. Buijtendorp legt uit waarom de regio zo belangrijk was, en staat onder meer stil bij de rol die keizerin Plotina in deze periode speelde.

Dinsdagmiddagpresentaties
Elke dinsdagmiddag tussen september en mei wordt er een presentatie gegeven door kenners op het gebied van natuur, cultuur, kunst, geschiedenis, wetenschap, etc. Dit gebeurt aan de hand van dia’s of film en soms ook met muziek.

Tijd: 13.30 tot 15.30 uur (inclusief pauze)

Reserveren is niet mogelijk, maar ook niet nodig. Er is voldoende plek voor 300 personen.

Entree: De dinsdagmiddagpresentaties zijn gratis met een geldig Museon entreebewijs. Ook met een Museonvriendenpas, een Museumkaart of een Rotterdampas is de toegang gratis.

Share

Het jaar 117; sporen van Trajanus en Hadrianus in de Lage Landen