Menu

Leercongres Delft

Op 25 oktober 2019 organiseert Archeologie en Monumenten Delft het tweede leercongres voor de Lage Landen. Leer is een wat zeldzamer archeologisch materiaal dan bijvoorbeeld aardewerk, maar toch een zeer belangrijke vondstcategorie. Onder bepaalde omstandigheden, zoals de natte Zuid-Hollandse bodem, blijft leer goed bewaard. Dit stelt ons in staat meer te weten te komen over de productie en het gebruik van leren voorwerpen in het verleden, zoals schoenen, messcheden, riemen en tassen. Op dit congres kunnen onderzoekers hun resultaten presenteren en in contact komen met binnen- en buitenlandse collega’s en geïnteresseerden.

Oude leren schoenresten
Archeologie Delft

Na een succesvolle bijeenkomst in 2018 in ’s Hertogenbosch organiseert nu Archeologie en Monumenten Delft een tweede leercongres voor de Lage Landen op 25 oktober 2019. De hoofdspreker, archeoloog Anna Kowalska, curator bij het Nationaal Museum in Szczecin, Polen, en assistent-professor bij het instituut voor Archeologie en Etnologie bij de Poolse Academie van de wetenschappen (ook in Szczecin), zal een Engelstalige lezing verzorgen. Het definitieve programma met lezingen en posterpresentaties zal spoedig bekend worden gemaakt.

Specialisten en geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden. De kosten bedragen € 50, 00 inclusief lunch en borrel. Posters kunnen nog worden aangemeld tot eind september.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de site van Archeologie Delft: archeologie-delft.nl/leren-en-lesgeven/activiteiten/leercongres.

Share

Leercongres Delft