Menu

Leiden Underground Rondleidingen

  • 13 okt 2017 t/m 15 okt 2017
  • Onderaan De Burcht, Leiden

Ga mee in het oude, ondergrondse Leiden en beleef de oude stad aan de hand van verhalen, afbeeldingen en archeologische vondsten.

Een echte archeoloog neemt je mee door het centrum van Leiden. Op verschillende plekken kun je afdalen in kelders uit de 14e en 15e eeuw! Op deze bijzondere historische locaties wordt verteld hoe Leiden is ontstaan en hoe we hier achter zijn gekomen. Dit verhaal wordt verteld aan de hand van oude kaarten, schilderijen en reconstructies. En met authentieke archeologische vondsten uit verschillende tijdsperiodes. “Niet aanraken”, geldt hier niet. Je mag de vondsten vastpakken, onderzoeken en ervaren.

Na de tocht zal je nooit meer hetzelfde naar Leiden kijken en geen stap in het centrum kunnen zetten zonder je te beseffen dat archeologie en geschiedenis letterlijk onder je voeten ligt.

Praktische informatie

Per rondleiding is er plaats voor 10 personen, meld je vooraf aan via info@oudheidsfabriek.nl

Tijden: vrijdag van 13:00-15:00, zaterdag van 10:00-11:00 en 13:00-14:00 en zondag van 10:00-11:00 en 13:00-14:00

Startplaats: onderaan de trap naar de Burcht. De tocht is alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn. Wees voorbereid op steile trappen en lage plafonds! Deelname aan de tocht is geheel op eigen risico.

Nationale Archeologiedagen

Deze activiteit  is onderdeel van de Nationale Archeologiedagen. Er is in Zuid-Holland van alles te beleven in het weekend van 14 en 15 oktober. Hier vind je alle informatie over wat er te doen is.

Share

Leiden Underground Rondleidingen