Menu

Lezing ‘Archeologie in onze regio’ deel I: Midden Steentijd

  • 29 oktober 2016
  • Erfgoedlab van Museum Vlaardingen, Westhavenkade 56

Het Zuid-Hollandse deltagebied wordt al duizenden jaren bewoond. De mensen die hier leefden hebben hun sporen nagelaten in de bodem. Archeoloog Jurrien Moree vertelt in een reeks lezingen in Museum Vlaardingen over de archeologische vondsten en verhalen. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Omschrijving van de foto

Archeologie in onze regio

Het Educatief Archeologisch Erf Broekpolder en de archeologische werkgroep Helinium hebben de handen ineen geslagen om deze boeiende geschiedenis in een lezingenreeks voor het voetlicht te brengen. In zes lezingen worden opeenvolgende periodes belicht aan de hand van vondsten en resultaten van archeologisch onderzoek. Het gebied beslaat de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de noordelijke Maasoever, Midden-Delfland, Voorne-Putten en IJsselmonde.

De lezingen zijn bedoeld voor iedereen die een beeld wil krijgen van ons verleden en van de bijdrage die de archeologie tot nu toe leverde aan de geschiedschrijving van deze regio.

Deel 1: Midden Steentijd (Mesolithicum)

Jurrien Moree, archeoloog bij het Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam (BOOR), zal het vandaag hebben over het Mesolithicum.

 

Share

Lezing ‘Archeologie in onze regio’ deel I: Midden Steentijd