Menu

Lezing Archeologiehuis ‘Van hand tot hand, handschoenen, wanten en wapenhanden van vóór 1700’

  • 12 september 2017
  • 20:00
  • Archeologiehuis bij Archeon, Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan den Rijn

Museumpark Archeon en de Vereniging Vrienden van Archeon nodigen u uit voor de lezing van dr. Annemarieke Willemse over Handschoenen, wanten en wapenhanden van voor 1700.

Aanvang 20:00 uur, zaal open: 19:30 uur.

De lezing van dr. Willemsen sluit aan op het boek dat zij onlangs over dit onderwerp publiceerde. De informatie uit dit boek is gebaseerd op honderden opgegraven, bovengronds bewaarde en afbeeldingen van handschoenen. Willemsen bestudeerde al deze handbedekkingen en vertelt hoe ze werden en door wie. Militaire handschoenen, handschoenen voor sport en spel en handschoenen als symbool van waardigheid komen allemaal aan bod.

 

Over de spreker

Dr. Annemarieke Willemsen studeerde Kunstgeschiedenis & Archeologie in Nijmegen en promo-veerde in 1998 op laatmiddeleeuws kinderspeelgoed. Sinds 1999 is Willemsen als conservator ver-bonden aan het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Daar is ze verantwoordelijk voor alle vond-sten van eigen bodem van na de Romeinse Tijd. Haar interesse gaat in het bijzonder uit naar de materiële cultuur en het dagelijks leven in de middeleeuwen, met nadruk op kind, spel, onderwijs en mode in het verleden.
Tijdens de pauze kunt het boek voor €19,50 euro kopen en zal dr. Annemarieke Willemsen uw boek signeren.

De toegang tot de lezingen van de V.V.v.A is gratis, voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd. Aanmelden graag vóór 11 september via deze link.

Share

Lezing Archeologiehuis ‘Van hand tot hand, handschoenen, wanten en wapenhanden van vóór 1700’