Menu

Lezing: Handelsscheepvaart in Romeinse tijd

We kennen de Romeinse aanwezigheid in Nederland vaak als een militaire aangelegenheid. Dat geldt zeker ook voor de scheepvaart: wie heeft er geen beeld bij de machtige Romeinse oorlogsvloot? Maar het was de Romeinen natuurlijk lang niet alleen om het vechten te doen — ook op zee werd er volop handel gedreven.

Guido Cuyt, expert op het gebied van Romeinse archeologie, geeft een lezing over de handelsscheepvaart op zee in Romeinse tijd. Welke bronnen vertellen ons meer over deze maritieme handel? Hoeveel kon er eigenlijk mee op een Romeins vrachtschip? En hoe snel konden ze varen?

Het antwoord op deze en andere vragen krijgen aanwezigen op 26 april vanaf 20:00 uur in Dordrecht, aan de Cornelis de Wittstraat 28 (ingang aan de zijkant van het gebouw). Ook is er dan een fraaie maquette te bewonderen van een Romeins handelsschip.

Deze lezing wordt georganiseerd door het Nederlands Klassiek Verbond, maar is door iedereen te bezoeken. Wel wordt van niet-leden een vrijwillige bijdrage verwacht. Voor meer informatie, klik hier.

 

Lezing: Handelsscheepvaart in Romeinse tijd