Menu

Lezing ‘Van kerkhof naar Kerkplein’ in Den Haag

Op 15 februari vertelt archeoloog Andjelko Pavlović over de opgraving op het Kerkplein in het centrum van Den Haag tijdens de lezing ‘Van kerkhof naar Kerkplein’. Ook presenteert hij de eerste voorlopige resultaten van het onderzoek.

VAN KERKHOF NAAR KERKPLEIN
Dit onderzoek werd vorig jaar, voorafgaand aan en tijdens de herinrichting van het Kerkplein, onder grote publieke belangstelling uitgevoerd. Er werden vele interessante sporen en vondsten opgegraven.

Omdat het Kerkplein tot 1681 als kerkhof in gebruik was, zijn bij het onderzoek vele menselijke skeletresten aan het licht gekomen, die een unieke informatiebron vormen over het leven en de dood van deze vroegere Haagse bewoners.

Ondanks dat de opgravingsgegevens nog niet volledig zijn uitgewerkt, geven de opgegraven sporen en vondsten nu al een uniek inkijkje in de ontwikkeling van dit deel van het historische centrum van Den Haag.

Wilt u het verhaal van Andjelko horen? De toegang is gratis, maar aanmelden is in verband met de beperkte ruimte verplicht. Stuur uw naam (en met hoeveel personen u komt) naar : tempellezing@denhaag.nl.

 

Lezing over opgravingen rondom Kerkplein

Share

Lezing ‘Van kerkhof naar Kerkplein’ in Den Haag