Menu

Maak kennis met de onder- & bovengrond van Zuid-Holland

  • 20 jan 2018 t/m 03 feb 2018

Archeologie en landschap; twee werelden waar verschillende vrijwilligers in hun verscheidenheid aan werken. Het project ZHAAP staat voor Zuid-Hollandse Archeologie en Aardkunde voor het Publiek. Het Erfgoedhuis Zuid-Holland en De Groene Motor zijn partners in het project ZHAAP. Het doel is het onderzoeken en begrijpen van de verbinding tussen natuurlijke landschapsvormen en archeologische vindplaatsen.

Cursussen

In januari en februari worden er in de regio’s Dordrecht, Vlaardingen en Leidschendam workshops georganiseerd over Zuid-Hollandse archeologie en aardkunde. In deze zogenaamde ‘geo-archeo-labs maakt u kennis met de onder- én bovengrond van Zuid-Holland. Heeft u interesse om deel te nemen? Geeft u zich dan snel op voor een van de cursussen!

 

Praktische informatie

De eendaagse cursussen vinden plaats op zaterdag en duren van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u via onderstaande linkjes per locatie:

 

Achtergrondinformatie

De cursussen zijn onderdeel van het cursusprogramma van De Groene Motor en het cursustraject Kennis is Kracht, uitgevoerd door het Erfgoedhuis Zuid-Holland. Provincie Zuid-Holland, Fonds Schiedam en Vlaardingen e.o. en Fonds 1818 financieren het cursusproject. Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met de docent Sjoerd Kluiving van ZHAAP: info@zhaap.nl. Of bekijk de website: www.zhaap.nl