Menu

Museum escape tijdens de Nationale Archeologiedagen

  • 11 okt 2017 t/m 22 okt 2017
  • Museum Escape (Stadhuis Den Haag), Spui 70, 2511 BT Den Haag

Tijdens de Nationale Archeologiedagen verschijnt er een mysterieuze transportkist in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Durf jij deze Museum Escape te betreden?

Laat je vrijwillig opsluiten en ontrafel binnen 45 minuten het mysterie van ons archeologische verleden en de geheimen die deze pop-up escaperoom verbergt. Pas dan sta je weer op vrije voeten. Laat je opsluiten met echte archeologie! De unieke opzet van Museum Escape brengt het verleden wel erg dichtbij! Ben jij slim, sluw en snel genoeg om je door de archeologie van Zuid Holland heen te worstelen? Ga dan snel naar de website want aanmelden is een must!

Escape Rooms

Dagelijks laten honderden mensen zich vrijwillig opsluiten in zogenaamde escape rooms. Zij krijgen een bepaalde tijd om samen een aantal puzzels op te lossen die leiden tot ontsnapping uit de kamer, of het oplossen van een mysterie. Deze real life games hebben uiteenlopende thema’s zoals gevangenissen, laboratoria, tandartspraktijken, spookhuizen of ateliers. Er zijn al bijna 500 escape rooms in Nederland, maar dit is de eerste die zich richt op de archeologie van Holland.

Museum Escape is ontwikkeld door Novitas Heritage, in samenwerking met Echo Tekst & Presentatie, Escape Lab en IntoTheMirror, met steun van de Provincie Zuid-Holland en het Rijksmuseum van Oudheden. Het is een nieuwe manier om ons gedeelde culturele erfgoed te ervaren.

Er is nog veel meer te doen in Den Haag!

Ga mee op stadwandeling met de archeologen!

De eerste eeuwen van Holland.

Virtual Reality Opgraving Den Haag

Virtueel Museum ‎

Ontsnap uit Museum Escape

 

Praktische informatie

Groepsgrootte is tussen de 2 en 7 personen. Let op: van tevoren boeken is een must!

Nationale Archeologiedagen

Deze activiteit  is onderdeel van de Nationale Archeologiedagen. Er is in Zuid-Holland van alles te beleven in het weekend van 14 en 15 oktober. Hier vind je alle informatie over wat er te doen is.

Share

Museum escape tijdens de Nationale Archeologiedagen