Menu

Online Editie Romeinenweek 2020

  • 25 apr 2020 t/m 03 mei 2020

Van 25 april t/m 3 mei 2020 zal voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaatsvinden. Ontdek tijdens de Online Romeinenweek de Romeinse tijd in Nederland.

Het thema dit jaar is archeologie. Onder onze voeten liggen de resten van een wereldrijk. Wapens, tempels, aardewerk en zelfs hele schepen: de Nederlands bodem is een schatkamer. Al die voorwerpen vertellen het verhaal van de Lage Landen in de Romeinse tijd.

Tijdens deze week zijn er tal van activiteiten die je vanuit huis kunt doen. Wat dacht je van een online Romeinen-pubquiz? Of een online speurtocht waarbij je een Romeinse galei moet zoeken? Of misschien heb je zin om in de keuken te gaan staan en een heerlijk Romeins menu te koken, de beste manier om de Romeinse tijd bij jou in huis te halen! Daarnaast valt er natuurlijk veel interessants te lezen te lezen, knutselen, tekenen en kijken. Zo kun je bijvoorbeeld tips krijgen voor de beste films over de Romeinse tijd om thuis tijdens een filmavondje te kijken.

Klik hier voor meer informatie en een lijst met alle leuke activiteiten die georganiseerd worden, of houd het Facebook-evenement in de gaten!