Menu

Open dag archeologisch depot Gorinchem

  • 09 september 2017
  • 11:00
  • Gemeentelijk depot voor archeologie, Arkelsedijk 24, 4206 AC Gorinchem

De gemeente Gorinchem doet dit jaar voor de 31e keer mee aan de Open Monumentendag. Op zaterdag 9 september vinden er verschillende activiteiten plaats rondom het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Het gemeentelijk depot voor archeologie is op zaterdag 9 september van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor bezoekers. Vrijwilligers van het depot laten zien hoe vondsten gerestaureerd worden. Daarnaast zijn in de werkruimten bodemvondsten – afkomstig van Gorcumse opgravingen – te zien.

Archeologisch depot Gorinchem

In 2010 kreeg Gorinchem van de provincie toestemming voortaan een eigen archeologisch depot te onderhouden. Dit betekent onder meer dat vanaf dat moment alle vondsten die tijdens archeologisch onderzoek binnen de gemeentegrenzen worden aangetroffen eigendom van Gorinchem zijn. De gemeente draagt zorg voor verantwoord beheer zodat de vondsten voor de toekomst behouden blijven en dat deze voor (wetenschappelijk) onderzoek beschikbaar zijn. Het depot bevat ondertussen een grote collectie variërend van middeleeuws aardewerk tot menselijke skeletten. Ook alle documentatie van opgravingen, zoals tekeningen en fotomateriaal wordt hier bewaard.

 

Foto: Cor de Cock

Share

Open dag archeologisch depot Gorinchem