Menu

Pop-up ArcheoHotspot Romeinse vicus aan de Rijn

  • 30 jun 2018 t/m 01 jul 2018
  • Rijnplein 2405, Alphen aan den Rijn

Tijdens het Romeinenweekend op 30 juni en 1 juli in het centrum van Alphen aan den Rijn is de legertent van Romeinse vicus aan de Rijn weer te bezoeken!

Romeinse vicus in Zwammerdam in mei tijdens afgelopen Romeinenweek

Hier, bij de Pop-up ArcheoHotspot, kun je meehelpen met de archeologen. Hier kun je Romeins aardewerk, bouwmateriaal en dierenbotten onderzoeken, allemaal gevonden bij opgravingen in Alphen aan den Rijn en in Zwammerdam (bij Ipse de Bruggen).

De vondsten komen uit de vicus, een dorpje bij het Romeinse fort. Daar woonden en werkten handelaren, ambachtslieden en familie van de soldaten. Soms zijn die vondsten helemaal niet onderzocht of soms maar oppervlakkig. Tijdens de Pop-up kun je de vondsten opnieuw bekijken, leren wat een scherf of en stuk dakpan allemaal vertelt, uitvinden welke botten er allemaal zijn gevonden of de TENToonstelling bekijken over de vicus in Alphen aan den Rijn èn in Zwammerdam.

Bij de tent zijn er allerlei activiteiten. Zo is het mogelijk om met een 3D-pen een Romeins vicushuis of een poortgebouw van het fort uit Alphen aan den Rijn te bouwen.

De onderzoektent is op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli van 12 tot 17 uur te vinden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn.
Het is geschikt voor iedereen en alle leeftijden.
Kijk op de facebookpagina voor meer informatie: Romeinse vicus aan de Rijn. Of mail naar romeinsevicusaanderijn@gmail.com.

Romeinse vicus aan de Rijn wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland, Gemeente Alphen aan den Rijn en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Pop-up ArcheoHotspot Romeinse vicus aan de Rijn