Menu

RoMeincraft in het Rijksmuseum van Oudheden

  • 14 okt 2017 t/m 15 okt 2017
  • Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden

Welkom bij het tweede evenement van RoMeincraft tijdens de Nationale Archeologiedagen! RoMeincraft is een virtuele verkenning van de Romeinse Limes in Minecraft.

Samen met jou gaan we aan de slag in de game Minecraft en bouwen we verder aan de reconstructie van het Romeinse fort Matilo. Van dit Leidse fort hebben we met de bezoekers van de Nacht van Kunst & Kennis de muren en een paar torens al gebouwd. Nu rest nog het reconstrueren van alle gebouwen binnen in het fort. Dit doen we aan de hand van archeologische informatie, maar we zullen zelf ook flink creatief moeten zijn. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om Matilo, de Romeinse Limes (grens), en de provincie Zuid-Holland AD 200 in Minecraft als Virtual Reality te ervaren!

RoMeincraft zal op zowel zaterdag 14 oktober (13:00-17:00) als zondag 15 oktober (10:00-14:00) te beleven zijn in de vrij toegankelijke hal Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Toegang tot deze hal is gratis.

Nationale archeologiedagen

Deze activiteit  is onderdeel van de Nationale Archeologiedagen. Er is in Zuid-Holland van alles te beleven in het weekend van 14 en 15 oktober. Hier vind je alle informatie over wat er te doen is.

Share

RoMeincraft in het Rijksmuseum van Oudheden