Menu

Romeinenweek 2019: waar zijn de vrouwen?

  • 04 mei 2019 t/m 12 mei 2019

De Romeinenweek 2019 vindt plaats van 4 tot en met 12 mei. Dit jaar vragen we ons af: waar zijn de vrouwen? De rol die vrouwen speelden in Romeins Nederland wordt nogal eens onderschat, en het is hoog tijd daar verandering in te brengen. Daarom kun je tijdens tientallen activiteiten de geschiedenis van mannen én vrouwen in de Romeinse tijd ontdekken!

Romeinweek 2019

Wat is er te doen?

Er zijn tijdens de Romeinenweek uiteenlopende activiteiten, verspreid over heel Nederland. Je kunt naar tentoonstellingen, lezingen, workshops, speurtochten, voorstellingen… Hier volgt een kleine greep uit het aanbod:

Voor jong en oud, kijkers en doeners, er is voor iedereen wel wat te beleven tijdens de Romeinenweek. Onder het programma op romeinenweek.nl vind je een overzicht van alle activiteiten in het hele land, die horen bij de Romeinenweek 2019. Je kunt activiteiten zoeken op trefwoord en/of datum. Ontdek wat er voor jou allemaal te doen valt!

Programma Romeinenweek

Over de Nationale Romeinenweek

De Romeinse tijd in Nederland duurde bijna vijf eeuwen en is een van de meest fascinerende periodes uit onze nationale geschiedenis. Samen met Romeinse Limes Nederland en zo’n 150 partners (zoals musea, archeologische en historische organisaties) zet RomeinenNU deze periode centraal tijdens de Nationale Romeinenweek. Daarbij speelt de wens de Romeinse limes in Nederland te nomineren tot UNESCO Werelderfgoed een belangrijke rol.

De Nationale Romeinenweek wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie en van het samenwerkingsverband van de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed die samen met andere partners de Werelderfgoednominatie van de Romeinse limes in Nederland voorbereiden.