Menu

Romeinse zaterdag Matilo

  • 09 september 2017
  • 12:30
  • Archeologisch park Matilo, besjeslaan, 2314 AZ Leiden

Op 9 september, van 12.30 tot 18.00, wordt in Archeologisch park Matilo in Leiden de Romeinse Zaterdag gevierd!

Bij de tent van stichting Mooi Matilo vind je informatie over het Romeinse verleden van Matilo. Van hieruit kun je meedoen aan activiteiten van de Romeinse Zaterdag. Deze sluiten aan bij het landelijk thema van Open Monumentendag: Boeren, burgers en buitenlui. De vicus, het kampdorp van castellum Matilo, staat centraal.

Bij de kraam van stichting Mooi Matilo is informatie over het Romeinse verleden van Matilo. Hier kun je je melden voor rondleidingen, geinspireerd door Vulcanus, in het park. Deze worden gehouden door Claudia Thunnissen. Bij vraagbaak en archeoloog Tom Hazenberg kun je terecht met je vragen over de Romeinse geschiedenis

Bezoek ook het wijkenfestival van de wijkenvereniging RoMe met allerlei kinderactiviteiten, zoals doelschieten, boogschieten (ook voor volwassenen), schminken, grabbelen en bootcamp. Er is een braderie met hapjes en lekkernijen en verkoop van zelfgemaakte producten. Er zijn ook speciale stands van Vulcanus, met speelse activiteiten en informatie rond het thema energie.

Er lopen Romeinen rond die je van alles kunt vragen over vervlogen tijden.

Op het centrale terras kun je onder het genot van een drankje, genieten van de optredens op het podium. RoMe’s eigen straatmuzikant Tjebbe neemt je mee naar de 60-ties. Het feest eindigt met een vrolijke loterij.

Je bent welkom op 9 september!

Share

Romeinse zaterdag Matilo